2022-12-11 1230 浏览
今日大约2点左右去到葵芳,呢个时间谂住去一啲平时比较多人排队的餐厅,一谂就谂起呢一间Simplylife。一去到非常好,唔使排队,即时安排入座。一去到见到Menu,成个lunch set所有餐都系划一$135,我地就拣左炸鱼薯条同埋烧春鸡。一来就饮左个餐汤-蘑菇汤!一贯既味道,都系好唔错!蘑菇汤既蘑菇味好浓、个包都算新鲜,外脆内软,加埋个牛油 (温馨tip,可以加pepper系牛油上面先搽,个人觉得好食d)炸鱼薯条🌟🌟🌟就唔太surprised,个薯条系脆同唔油腻,不过个鱼就唔算太突出,中规中矩!同埋佢只系配茄汁,我地另外叫左沙律酱去点个鱼,都唔算太夹。半只烧春鸡🌟🌟🌟🌟烧鸡鸡肉好嫩,鸡皮都系脆既!一切落去都好juicy,但唔算太油!不过想重点讲个汁、辣肉肠,令到成个dish都升华哂!我个人好推荐呢一个lunch set!最后有啲美中不足系今日天气好冻,佢个餐系无包热饮,只可以要冰茶、汽水、红、白酒。不过waiter哥哥都好好,提议我哋要冰茶走冰总结都算系一个好嘅lunch,decent customer service and good food。

餐汤
一来就饮左个餐汤-蘑菇汤!

炸鱼薯条
炸鱼薯条🌟🌟🌟

同埋佢只系配茄汁,我地另外叫左沙律酱去点个鱼,都唔算太夹。

烧春鸡
半只烧春鸡🌟🌟🌟🌟

烧鸡鸡肉好嫩,鸡皮都系脆既!

一切落去都好juicy,但唔算太油!

2022-12-11
餐汤