2012-05-23
今日我同心仪既女仔系朗豪坊睇完戏,谂著去食下甜品。行过见到 lee 间店铺乜人都无,但原来系一间甜品铺!开头都有点唔知点..不过知道我心仪既女仔试食左个 carrot cake 之后话ok, 决定一试,结果有惊喜!一入去见到个甜品柜好靓, D 甜品好精致,亦都有好多选择,有D花多眼乱既感觉。结果我地择左 Apple crumble, 拿破仑同 chocolate smoothies~先讲 Apple crumble: 即叫即造,卖相吸引,食落暖暖地,有好多苹果系入面,几好食 不过就细左D~拿破仑: D cream 好好味! 手打 cream 比起超级巿场 cream 既加有口感~不过,如果再松脆D 就更加好~Chocolate smoothies: 普通左D, 我感觉朱古力味唔够浓~当我地食完之后,老板娘主动问我地意见,之后佢真系好好人,请左我地食佢地既 signature dessert: 柚子蛋糕! 既然系 signature dessert, 真系好好食!出面用一层白朱古力包著蛋糕,D cream 有好 fresh 既柚子味道~第一次食柚子甜品,原来都可以咁好味~最好仲同我讲,
最好仲同我讲,叫我同女朋友仔下次再黎,令到我心仪既女仔好 sweet 咁笑..凭Lee 点已经加左好多分啦!
另外一提,由于新开张,所以比较少人..不过俾左个好好机会同我心仪既女仔相处呢