2022-01-05
📍Grappa’s Cellar - Causewaybay 好朋友12月生日又到, 今年相约在铜锣湾. 发现每之去铜锣湾都好少食意大利餐🇮🇹 系唔多既选择中揾到呢间充满惊喜! ..▫️Live band stage 一入到已经好有惊喜啦! 首先估唔到8:00去到, 都9成full! 而且个度环境好大, 但坐位都隔得好开, 空间去感都好足, 未有好迫夹既感觉. 最惊喜当然系中间好大既live band stage, 感觉好似去左英国带点复古既酒吧, 型格得黎又唔老套. 一问之下原来weekend系有live band! ..而食物方面, 由于得2个女仔, 试到既野都唔系好多, 因为每一碟都好~大~碟! ..🔺 Fritto Misto - (Prawns & Calamari) 份量好大, 但略嫌炸得有啲过左火, 虾同鱿鱼都几干身! 但旁边既ta ta 酱就好出色! ..🔺 Fettuccine Nere - Prawn squids ink pasta with cream sauce简简单单 cream sauce squids ink pasta 竟然好有惊喜! 完全系超出左一般酒
▫️Live band stage
简简单单 cream sauce squids ink pasta 竟然好有惊喜! 完全系超出左一般酒吧意粉既标准. 首先意粉一定系人手做, 口感比较硬身而且好有口感. 每一啖都有少少墨鱼汁既鲜味, 重点系个cream sauce, 味道香浓同墨鱼汁原来好夹. 寿星女重竟然话呢个系佢食过最好既 cream sauce pasta❤️
🔺 Pizza alla Salsicca - sausage with salarmi, cheese and tomatoes
边个话两个女仔唔可似系 meat lovers 😬 呢款pizza 真系好适合比劲钟意啖啖肉既大家, 好少地方食pizza真系咁足料, 每一啖都有自家制既意式肠, 再加厚厚慷慨既芝士! 真系好好食, 最后食到好饱好饱, 唔食晒成个pizza🍕都坚持每啖肉都食晒, 因为真系太好味!
▫️评分▫️
环境 ⭐️⭐️⭐️
食物 ⭐️⭐️⭐️⭐️
气氛 ⭐️⭐️⭐️⭐️
性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️结论▫️
结论系朋友食得好满意, 气氛环境都令我地可以轻轻松松坐低倾足一晚 Happy Friday! 🤩下次可以再试, 不过就叫多几个人可以试多啲款式会开心啲😬