2019-08-05
最近有朋友食完话唔错,搞到我心思思。趁今日朋友生日,当然要趁机试下!餐厅系basement 环境的确好吸引 一大片酒墙,我哋最后叫咗三杯酒同三个𩠌#Laurent Miguel Pere ET Fils Merlot 不过不失#Villalta Prosecco Vino 清爽带少少甜味 不错之选#Signature Gin & Tonic 淡淡嘅酒味加入风干橙片点缀 唔钟意酒味太重嘅朋友不妨一试#盏鬼陈皮咕噜肉 🤙🏻🤙🏻陈皮味唔喺好明显 不过加咗油条 腌制姜片 风干菠萝皮 嚟个mix and match 喺几盏鬼 而味道就同正常咕噜肉差不多#慢煮口水和牛面颊 🤙🏻🤙🏻🤙🏻值得一试 餐厅好特别用咗西瓜 中和咗口水汁嘅辣味外多咗一份甜味 搭配牛面颊同炸蒜 赞#乌龙桂花茶熏脆皮鸡 🤙🏻staff会先用个玻璃罩罩住上台 拧走玻璃罩后迎来一片烟熏 有d gimmick 食落去烟熏味太重 搭配whisky可能会唔错 至于个皮整得好薄同脆口 肉都保持到嫩滑想揾间靓靓嘅餐厅食吓嘢不妨考虑吓
#盏鬼陈皮咕噜肉 🤙🏻🤙🏻
#慢煮口水和牛面颊 🤙🏻🤙🏻🤙🏻