2016-03-22
今晚因为大雨关系,唔想系街行黎行去揾野食,于是朋友就介绍左呢间,系地铁出口就可以直达既餐厅本身想叫2人餐,但谂谂下想试下佢呢度既甜品,于是我就决定散叫喇 睇 menu 以为佢系平时食开既水牛芝士沙律,黎到本身有少少失望,因为心谂系食果样,但变左第二样个感觉会唔多好但食落又几好食,个酱系用生果mix出黎,食落感觉好 fresh , 同所有野好夹,而木瓜食落好清甜,合桃食落脆身,变左有无水牛芝士都唔重要,因为其他野夹埋一齐真系几好食,呢个绝对建议大家试下而主菜我拣左意粉,黎到见到竟然系好钟意既意粉幼度,即刻忍唔住要试试佢,因为芝士汁嘛,呢个粗幼度可以吸得多d汁食落去口感适中唔会over cook , 汁够浓啱晒我呢d重口味唯独有d细碟,大碟d就好lu甜品我见到好多人都叫窝夫,但平时周围都有得食到,所以我今次就试试个可丽饼,一黎到发现点解唔系抹茶红豆既?落单可能手指指睇错左Lol , 不过我已经比佢既焦糖香蕉吸引住,二话不说咁起动我只叉🙈,入面系花生酱+香蕉,雪糕系云尼拿,食落个味好好,同埋个可丽饼好够热(记得差唔多时间就叫店员帮手上甜品)呢个简直系错有错著,我返屋企一定会试下整😋 最后
水牛芝士番茄木瓜核桃沙律
车打芝士大虾意粉
香蕉可丽饼
最后野饮我就叫左 ☕️
店员教要先咬左个焦糖蕃薯,再用匙羹饮一啖咖啡,再搅混个底d蕃薯,咖啡味唔太重,蕃薯竟然同咖啡系 match 到,好神奇😋👍🏽
饮完好精神去睇戏,但训唔著系度打左我系 openrice ge 食评😂 因为今晚真系好有惊喜,所以忍唔住要为佢打返篇 comment
啡你莫薯