2015-04-28
今日放假就去大埔接家姐收工,之后就梗系去大埔揾好野食架啦﹗一直都有人讲大埔好多好野食,成日都想黎,不过对我黎讲真系有d远啰﹗因为中左韩毒,所以我地决定要食韩国烧肉,就即上openrice揾啦,就俾我地揾到呢间oppa韩国烧肉店好就去试一试啦﹗离远就见到个好特别既招牌,好野唔洗等位^^一坐底店员就攞左3款前菜(海苔,芽菜无味,泡菜腌得唔够),同一樽玄米茶黎叫野食啦﹗叫左1个海鲜拼盘(2只大虎虾,2只带子,2只鲍鱼,1只劲大鱿鱼),牛肋肉,五花腩虎虾虾肉弹牙,新鲜带子鲜甜牛肋肉配生菜一流呀~~五花腩正常(唔记得影相添)真露米酒,第一次饮好得意呀用个茶壶装用碗饮,店员话韩国人系咁饮架需然已经食到好饱啦﹗不过食甜品系有第2个胃既,叫左个韩国刨冰(抹茶红豆味)我地睇住个店员整,一层冰一层抹茶粉同炼奶最后加上红豆同糯米磁粒,好好味呀抹茶红豆我的最爱
离远就见到个好特别既招牌,好野唔洗等位^^ 一坐底店员就攞左3款前菜(海苔,芽菜无味,泡菜腌得唔够),同一樽玄米茶黎
叫野食啦﹗
真露米酒,第一次饮好得意呀用个茶壶装用碗饮,店员话韩国人系咁饮架 需然已经食到好饱啦﹗不过食 甜品系有第2个胃既,叫左个韩国刨冰(抹茶红豆味)