2014-08-04
一向对中东菜冇咩认识亦冇咩好感既我,因为宗教信仰同文化背景,相信好多人一听到清真食物就敬而远之,今次系朋友介绍下试左某d菜式,就系香草乳酪鸡(配饭的)。见到菜名同上面既汁芡会以为系乳酪,但系其实系因为白芝麻等制成既汁,会闻到有香味,鸡系以鸡丝形式上的。一食落去鸡同汁芡既味感比想像中更加搭配!鸡丝有肉感多汁,既不会被调味香料所掩盖,亦能渗出淡淡调味香料!味道刚好!至于饭就有加香料煮过比较可口。份量方面系绝对足够一位成人份量,因为我既胃口亦吾细,价钱相宜细问之下原来宰杀鸡只时先割开大动脉,令鸡只肌肉不会过于绷紧,并用过十款香料腌制。店面装潢比较简单,地方不大,也较难见到因为系楼上铺,楼面只有一个侍应,几热情!呢间阿拉伯菜令我对清真食物改观亦比到好大既惊喜我,已经系我收藏既其中一间餐厅!Great food!可以系纪念日圣诞节等食较有特式既菜,记住先订位
Great food!
可以系纪念日圣诞节等食较有特式既菜,记住先订位