上水d 日本餐厅过一排又会换批新,个日经过铁一烧已经摇身一变变成鮨葵个名相当似高级日本餐厅,而且佢门面都好似d Omekase, 见佢价钱都唔算贵就试下新野啦餐牌好少日本餐厅唔迫你散叫 晚餐都有set 我呢d 贪心鬼基本上呢类型餐牌我都忍唔住会叫鱼生饭但鱼生饭都好多款 估下我食边个?饭黎之前先黎个汤个汤真系好普通既面豉汤lor普通到我都唔知讲咩好普通沙律lor不过菜系新鲜既你知啦 好多呢d 款既菜都入唔到口家ma呢个我食晒主菜 系海胆鱼生饭我想讲好大份鱼生种类都唔少 每样野都新鲜既三文鱼 蟹棒 带子 甜虾 油甘鱼 有个唔知咩鱼 墨鱼 玉子 应有尽有啦玉子好甜我好中意食海胆大大份 但唔系好鲜甜个种不过呢个质数媲美尖沙咀好多日本餐厅 正超超超 surprise 系个饭底!已经落晒醋 豉油 紫菜 子姜 劲有 heart lor!佢调个味岩岩好 而且好balance 唔洗好似平时咁倒d 豉油落个饭度搞到一枱都系好开胃 就咁食个饭都得 haaa其实好鬼大碗 as 一个女人仔系好难食晒成碗野 所以我尽量KO 晒d 鱼生男人唔执输叫左个一样既餐 佢食晒成碗lorrrr仲好话好难得食鱼生饭都会咁饱我地

餐牌

好少日本餐厅唔迫你散叫 晚餐都有set

我呢d 贪心鬼基本上呢类型餐牌我都忍唔住会叫鱼生饭
但鱼生饭都好多款 估下我食边个?

饭黎之前先黎个汤

鱼生种类都唔少 每样野都新鲜既
玉子好甜我好中意食
海胆大大份 但唔系好鲜甜个种

不过呢个质数媲美尖沙咀好多日本餐厅 正

超超超 surprise 系个饭底!
已经落晒醋 豉油 紫菜 子姜 劲有 heart lor!
好开胃 就咁食个饭都得 haaa

男人唔执输叫左个一样既餐 佢食晒成碗lorrrr
仲好话好难得食鱼生饭都会咁饱

我地仲无黎啦喂咁叫左个牛油炒菠菜
油到呀妈都唔认得 唔好觉得自己食左菜健康左

上水wor 百几蚊wor 小店wor highly appreciated!!Fully Recommented!!

We had a very good night and surely will come back again!

2019-08-26
  • 海胆鱼生饭