2019-07-30 46 浏览
细妹约食饭,拣左呢间喺佢公司附近既社企餐厅。虽然个位置好方便,但个工厂大厦既环境,同埋间餐厅既装修,都好普通。一个 set dinner 要二百几蚊,虽然系 full set dinner,有齐沙津、汤、面包、主菜、甜品同饮品,但都唔明点解细妹提议呢间 🤷‍♀️食落就明嘞!🙆🏼‍♀️间野样样野,都好有水准 😋 主菜(双层芝士牛肉汉堡、巴马火腿龙脷柳)好食不在话下,烟三文鱼田园沙津、蒜蓉包、连杯咖啡都好好味 😍😍 最惊喜既系个汤 - 姜汁甘荀忌廉汤,未试过饮落左姜汁既西汤,啲味出奇地夹,个姜汁味够得黎又唔辣,岩晒我💃 食食下,先为意到呢间野既食物配搭好有心思,例如个主菜龙脷柳,会用巴马火腿配搭,啖啖鲜滑既龙脷柳夹杂著巴马火腿既微咸,有创意得黎又好味😋👍🏻👍🏻间餐厅做紧 8 折,叫两个餐 total 4 百松啲,性价比黎讲都唔错,值得再试 🤗

食落就明嘞!🙆🏼‍♀️

2019-07-27