2019-04-09
呢排食得多西餐,上星期就拣左呢间私房菜同男朋友去食下。呢间餐厅装横好有特色,云石枱配合亮丽嘅餐具和茶壶,几有气派。我地叫左几款小菜,一饱口福。时令炖汤虫草花炖鸡汤,非常足料,入口鲜甜又滋润。咸菜胡椒猪肚汤胡椒味刚刚好,配上新鲜咸菜,口感丰富。猪肚爽口弹牙,相当开胃。炸BB鸽炸得好香!皮脆肉嫩,好有肉地,咬落好弹牙。泰式猪颈肉估唔到仲有泰式野食。猪颈肉香嫩,配上泰式辣酱,酸酸辣辣,好正。蒜蓉炒菜心菜心超级新鲜,好鲜甜,实在惊喜。份量都好足!三色葱爆海参视觉上已经好吸引。而海参好厚身又弹牙,大葱、洋葱和啲椒清新爽口,简直系多重味觉享受。金瑶五谷炒饭推介!!卖相相当吸引,而且味道十分特别,首先啲三色椒粒爽口,金黄色炸过嘅瑶柱丝香脆,而个炒饭好入味,软腍程度得宜,真系超好味。喺普通餐厅绝对食唔到咁高质独特的炒饭。甜品又系个惊喜。呢个菊花豆腐色香味俱全,卖相精美,亦无谂过会咁好味。好正!感受到厨师真系放左好多心机落左啲菜式到,绝对值得再帮衬。
我地叫左几款小菜,一饱口福。
时令炖汤
虫草花炖鸡汤,非常足料,入口鲜甜又滋润。
咸菜胡椒猪肚汤
炸BB鸽
炸得好香!皮脆肉嫩,好有肉地,咬落好弹牙。
泰式猪颈肉
蒜蓉炒菜心
菜心超级新鲜,好鲜甜,实在惊喜。份量都好足!
三色葱爆海参
金瑶五谷炒饭