2020-05-03
#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_cafe=========📍驚喜純素順逆珈琲酒館☕話說bookmark咗呢間cafe有一段時間,上星期就同咗@majorinfood去試下😆呢間小店使用有機材同埋公平貿易嘅純素食材,而且仲係黃店嚟,值得支持下💛---------⭐鹹熱香餅 配 素芝士。有機蘑菇。素肉鬆($168)熱香餅係即叫即整,所以要等15-20分鐘🙊一上檯就聞到一陣陣嘅鹹香味🙊熱香餅有成六塊咁多,最好兩個人share食,咁就無咁飽🙊熱香餅食落香軟濕潤💕小編最中意係佢嘅磨菇醬汁,調味十分出色😍將醬汁沾埋pancake同埋上面嘅素芝士同素肉鬆一齊食,鹹香味湧晒出黎🙈令人忍唔住一啖接一啖😍呢個pancake雖然定價略高,但小編食完感覺幾驚喜,都值得一試!💕-----------⭐純素黑松露醬有機黑豆意粉($148)一上檯見到個汁好稀,好似湯麵咁,就諗會唔會好淡味呢😂之後發現原來意粉入面係充滿濃濃嘅醬汁,撈勻晒之後食,口感係好creamy💕😍好驚喜!而且每一啖都有好濃嘅黑松露味,身為黑松露控嘅小編忍唔住一啖接一啖😆另外黑豆意粉幾特別,我同@majorinfood都
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_cafe
=========
📍驚喜純素順逆珈琲酒館☕
同埋公平貿易嘅純素食材,而且仲係黃店嚟,值得支持下💛
---------
⭐鹹熱香餅 配 素芝士。有機蘑菇。素肉鬆($168)
-----------
⭐純素黑松露醬有機黑豆意粉($148)
一上檯見到個汁好稀,好似湯麵咁,就諗會唔會好淡味呢😂之後發現原來意粉入面係充滿濃濃嘅醬汁,撈勻晒之後食,口感係好creamy💕😍好驚喜!而且每一啖都有好濃嘅黑松露味,身為黑松露控嘅小編忍唔住一啖接一啖😆另外黑豆意粉幾特別,我同@majorinfood都覺得佢嘅口感好似蕎麥麵哈哈,不過小編覺得煮得有啲腍,如果煙韌返少少會更好👍但整體黎講非常可以的了😍
------------
⭐抹茶豆奶($58)
飲落豆味濃郁,味道甜甜地,但抹茶味唔算好突出,亦都無乜回甘,如果係濃茶控嘅朋友應該會覺得太淡😂
-----------
賣相:7.5/10