2017-03-15
1928 浏览
又到左好友生日既大日子当然要咨询下主角想食咩生日大餐啦无肉不欢既友人竟然话想试下素菜 因为佢生日饭已经咩菜都试匀哂 差素菜未试于是系openrice大神指引下就揾左呢间位于观塘既「一心素食」餐牌方面都有唔少选择 set叫又得 散叫又得 仲有得打素菜火锅系店员建议下 叫左一个2人set 再加一个小菜, 3个人share~1/ 姬松茸豆腐羹 呢道汤羹饮落去唔会「杰挞挞」而且姬松茸与豆腐的豆腐极佳2/黑松露秋葵炒蛋现在黑松露的价钱到底是有多便宜真的是每一口都有浓浓的黑松露而滑蛋十分嫩 火候掌握得十分好做all day breakfast 配料之一应该好正3/ 干锅惹味鲜杂菌带有少少辣道的酱汁十分香口 认真十分卜饭而且酱汁与材料完美混合 煮得十分入味!一人KO两碗饭完全唔系问题!4/芋头鱼外皮炸得十分香口 而且完全不油腻!入面的芋头十分绵密松软 再醮上其所配的甜酸汁和生菜 真系一条三个人都唔系好够分!5/鲜搾生姜苹果汁一听个够就知健康野!饮完即刻补充返哂啲维他命唯一不足之处系果汁渣太多 或多或少影响左口感6/ 芒果千层 提拉千层完全没期望到一间素菜店可做出咁高质既甜品其千层蛋糕口感绵密 而且没
当然要咨询下主角想食咩生日大餐啦
无肉不欢既友人竟然话想试下素菜
因为佢生日饭已经咩菜都试匀哂 差素菜未试
于是系openrice大神指引下就揾左呢间位于观塘既「一心素食」 餐牌方面都有唔少选择 set叫又得 散叫又得 仲有得打素菜 火锅 系店员建议下 叫左一个2人set 再加一个小菜, 3个人share~
1/ 姬松茸豆腐羹 呢道汤羹饮落去唔会「杰挞挞」
而且姬松茸与豆腐的豆腐极佳
2/黑松露秋葵炒蛋 现在黑松露的价钱到底是有多便宜
真的是每一口都有浓浓的黑松露
而滑蛋十分嫩 火候掌握得十分好
做all day breakfast 配料之一应该好正
3/ 干锅惹味鲜杂菌 带有少少辣道的酱汁十分香口 认真十分
卜饭
而且酱汁与材料完美混合 煮得十分入味!
一人KO两碗饭完全唔系问题!
4/芋头鱼 外皮炸得十分香口 而且完全不油腻!
入面的芋头十分绵密松软
再醮上其所配的甜酸汁和生菜
真系一条三个人都唔系好够分!
5/鲜搾生姜苹果汁 一听个够就知健康野!
饮完即刻补充返哂啲维他命
唯一不足之处系果汁渣太多
或多或少影响左口感
6/ 芒果千层 提拉千层 完全没期望到一间素菜店可做出咁高质既 甜品
其千层蛋糕口感绵密 而且没有死甜感
主人翁都十分满意!
食后感:
完全推翻我对素菜感觉