2017-10-19
系牛头角俾我揾到间民间正宗泰国菜。唔洗去到九龙城都食到 😃价钱唔算好贵,就入去试下喇!叫左个炸虾饼即整,热辣辣。热到要等一等先食到😂咬落好爽口,好有虾既鲜味。沾埋酱仲好味,酸酸甜甜,好开胃!👍再叫左菠萝海鲜炒饭。通常系出面叫既菠萝炒饭都会放系旧菠萝上面。但呢间无。但我反而觉得仲好,因为总觉得旧菠萝会重用 😂呢个饭炒得几好味,味道岩岩好,唔会话好咸同好浓味。捞埋d肉松连埋旧菠萝饭,就更好味!👍再叫左个 芒果糯米饭!呢一碟系我系香港暂时食到最好味的。原因: 糯米饭是暖笠笠的!系泰国食既正宗糯米饭都系暖的,因为可以令到椰浆唔会“琼“,如果啲饭系冻既,就会连埋啲椰浆成旧硬左,会好难食!而香港通常都好少食到暖既糯米饭。呢间竟然系! 而芒果仲好甜,应该系用番泰国出产的。甜味系唔同d😍另外再叫左椰汁糕同椰青水糕 外卖慢慢吃!估唔到个椰汁糕都可以整到咁好味!因为佢加左啲芋头落去,味道就更加好味!反而椰青水糕就麻麻,咬落有点实。😖但味道系鲜甜的。 值得一试的餐厅 !😍
价钱唔算好贵,就入去试下喇!
叫左个炸虾饼
即整,热辣辣。
再叫左菠萝海鲜炒饭。
通常系出面叫既菠萝炒饭都会放系旧菠萝上面。但呢间无。
但我反而觉得仲好,因为总觉得旧菠萝会重用 😂
再叫左个 芒果糯米饭!
呢一碟系我系香港暂时食到最好味的。
原因: 糯米饭是暖笠笠的!
而香港通常都好少食到暖既糯米饭。
呢间竟然系!
而芒果仲好甜,应该系用番泰国出产的。甜味系唔同d😍
另外再叫左椰汁糕同椰青水糕 外卖慢慢吃!
反而椰青水糕就麻麻,咬落有点实。😖但味道系鲜甜的。
值得一试的餐厅 !😍