2018-08-27 1835 浏览
同旧同事聚会,因为同事喜爱食蚝,找了间蚝魔,完全岩晒佢。 钟意佢环境细细,好宁静既感觉,成晚都有唔小客,但大家都好享受倾计 ,唔会觉得好嘈好局促。 桌上既餐纸系印有唔同蚝既口感同质感,俾我有机会学多点如何品尝蚝。餐厅员工好专业咁推介唔同配搭,每次上蚝时都会简介一次唔同既蚝 ,要点食,出产地系边特性系咩,亦会注明有几多只系同一产地,相当专业同认真,都系今次我先试到原来法国蚝系咁好食,清甜饱满,真系一试难忘。 啤酒够晒冷冻,超值一赞。牛扒劲足安士, 八成熟都好有牛香,唔太鞋口。 第一次食蒜容包系咁食,用新鲜蒜容加榄油去焗,超香,又劲蒜香,好有惊喜既食法。羊架嫰口,满肉汁,高质。蕃茄pizza就失色左小小,太咸,唔太推介。 最后佢既石榴雪糕超浓香味好滑身,心太软都系水准之作。但总括黎讲呢间食蚝真系好正,又有机会学点品尝 ,又尝到新鲜好味既蚝。
同旧同事聚会,因为同事喜爱食蚝,找了间蚝魔,完全岩晒佢。

啤酒够晒冷冻,超值一赞。

牛扒劲足安士, 八成熟都好有牛香,唔太鞋口。

羊架嫰口,满肉汁,高质。

蕃茄pizza就失色左小小,太咸,唔太推介。
最后佢既石榴雪糕超浓香味好滑身,心太软都系水准之作。