2023-11-14 59 浏览
最近工作唔系好顺心~ 所以就谂住揾一间正小小嘅餐厅同屋企人倾吓偈 睇吓会唔会食好西令心情变好❤️ 我哋今日就去咗位于将军澳嘅22 Branch Oyster Bar & Restaurant 因为我哋都好肚饿 所以就点咗一份两人套餐! 首先我哋点咗佢哋嘅忌廉青口~ (我知道佢哋嘅生蚝好出名,但系我最近唔系好舒服,所以就冇点到!但系我偷睇到隔篱枱嘅生蚝🦪好新鲜好大只好肥美😋😋😋 下次我哋一定要点~ )佢哋嘅青口都好大只 好肥美 忌廉味到真系好浓好好食🤤 佢哋仲配左啲脆面包饼干配忌廉汁 ✔️ 之后就系佢哋嘅龙虾汤 又系好浓好重龙虾味 真系好好饮 同埋唔系好多地方有龙虾汤 所以都令我几surprise 但系佢哋既starter真系令我好惊喜 佢哋嘅烧乳猪好好食 皮脆肉嫩 咬落去肉汁仲会喷出嚟☺️☺️ 而佢另外一个牛肉他他 都好好食 🤤 份量都唔少 之后就轮到我最钟意食嘅牛扒 我哋叫咗五成熟 煎出黎刚刚好🥹🥹🥹 咬落去嘅时候肉汁锁住咗系啲牛扒 慢慢流出黎👏🏻👏🏻👏🏻 真系好juicy 牛扒嘅品质都好好👍 佢哋仲配咗另外一个主菜,我哋拣咗黑松露意大利饭!好重黑松露味同埋Creamy!但系因为已经食咗好多

佢哋嘅烧乳猪好好食 皮脆肉嫩 咬落去肉汁仲会喷出嚟☺️☺️
而佢另外一个牛肉他他 都好好食 🤤 份量都唔少

佢哋仲配咗另外一个主菜,我哋拣咗黑松露意大利饭!好重黑松露味同埋Creamy!但系因为已经食咗好多嘢 我地最后打包左个意大利饭haha 真系食唔落啦🤪🤪

因为佢哋仲有一个心太软嘅甜品🍮朱古力慢慢流出来 真系好好食!估唔到佢哋连甜品都咁出色 真系食到流连忘返~ 😗😗😗