2011-02-20
之前,试过香港餐室嘅怀旧纸饭盒;上个月,帮衬过食早餐,质素不错!怀旧纸饭盒 :http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2100936早餐 :http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2141364未试过下午茶,揾日 6:00 前放工走嚟试吓!我记得睇报纸曾经介绍过迷你铁板餐,份量不少!怎能不试?!休闲迷你铁板餐 $35包括:餐室猪扒、脆烟肉、西式煎蛋、焗牛油脆包、美式薯条及饮品。见到 Menu 已经觉得抵食呀!等咗大约 10 分钟,终于上枱! 哗!!!好似系猪扒包铁板餐!卖相十分醒胃!令我食指带动! 个包比预期大,夹住荷包蛋、猪扒及烟肉,薯条伴碟。个包搽上牛油,烘焗后,外脆内软!散发牛油香味!荷包蛋煎得算靓;至于猪扒比较早餐嘅猪扒厚身,猪扒够入味而且够腍容易切,相信无落松肉粉,仍带有质感。烟肉并非想像中咁咸;薯条系粗身,当然不及MOS Burger 咁粗,我觉得粗过麦叔叔已经有口感!每枱有一枝地们茄汁,要自行加上。M
怀旧纸饭盒 :
早餐 :
未试过下午茶,揾日 6:00 前放工走嚟试吓!
我记得睇报纸曾经介绍过迷你铁板餐,份量不少!怎能不试?!
休闲迷你铁板餐 $35
包括:餐室猪扒、脆烟肉、西式煎蛋、焗牛油脆包、美式薯条及饮品。见到 Menu 已经觉得抵食呀! 等咗大约 10 分钟,终于上枱! 哗!!!好似系猪扒包铁板餐!卖相十分醒胃!令我食指带动! 个包比预期大,夹住荷包蛋、猪扒及烟肉,薯条伴碟。个包搽上牛油,烘焗后,外脆内软!散发牛油香味!荷包蛋煎得算靓;至于猪扒比较早餐嘅猪扒厚身,猪扒够入味而且够腍容易切,相信无落松肉粉,仍带有质感。烟肉并非想像中咁咸;薯条系粗身,当然不及MOS Burger 咁粗,我觉得粗过麦叔叔已经有口感!每枱有一枝地们茄汁,要自行加上。
MOS Burger :
http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2102471 热杏仁霜
加咗不少奶及杏仁粉,香浓杏仁味,不失滑溜感,由于我当时喉咙痛未好番,所以无加方糖,淡味就算。 值得推介迷你铁板餐给大家!