2019-08-03 1534 浏览
🐷🐷🐷🐷🐷▪️China’s Day ($118)好吸引呀😍 好似古装片入面既酒壶咁,即刻同男朋友讲:「小二,倒酒!」一打开壶盖就闻到好fruity既味道。入面有White wine, Rum, Cointreau, Kwai Feh Lychee, Honey。虽然闻落好fresh,但佢都几strong😹 而且份量好多,饮完之后就开始wing👻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️Swann Lake ($118)同China’s Day相反,依杯系好少女心既cocktail👧🏻 将小小水倒落干冰度,仲营造左种好浪漫嘅飘烟效果😍 有Strawberry Baileys, pineapple juice, Cranberry juice, cream。饮落去好似食紧甜品咁,酒味淡。而且配左3粒macaroon,满足晒所有女仔既愿望🥺♥️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️松叶蟹钳明太子忌廉意粉 ($138)份量几足,两个人share一个main course啱啱好!食落第一啖真系有惊叹既感觉,因为好浓既明太子忌廉香,够晒重口味!蟹钳虽然Size唔大,但胜在够鲜味。不过缺点系会越食越觉得咸
🐷🐷🐷🐷🐷
▪️China’s Day ($118)

▪️Swann Lake ($118)

▪️松叶蟹钳明太子忌廉意粉 ($138)

份量几足,两个人share一个main course啱啱好!食落第一啖真系有惊叹既感觉,因为好浓既明太子忌廉香,够晒重口味!蟹钳虽然Size唔大,但胜在够鲜味。不过缺点系会越食越觉得咸,要饮返多啲水balance返先!
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️
▪️香烤蜜糖鸡翼 ($78)

$78有8只鸡翼好抵!鸡翼烤得外皮香脆,带点蜜糖既甜味,表现一啲都唔失望,抵食😝
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
▪️美式炸薯条配车打芝士酱 ($60)

一向对就咁食炸薯条冇乜兴趣,觉得好单调,所以酱汁对我来讲系薯条嘅主角。依个车打芝士酱味道较淡,唔会觉得好heavy。
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
▪️ The Princess and the Strawberry ($88)

系个Strawberry Waffle配 Vanilla Ice cream同用咗啲Strawberry Baileys做点缀。估唔到Baileys都可以用黎整野食🤣 依个甜品不过不失,但觉得size再大少少就更好👻
🔸Overall ($620+1)
📍Mini Club (铜锣湾)
铜锣湾骆克道487-489号骆克駅1楼