2024-02-20
朋友今日带左我去大围一间坚隐世既越南餐厅, 唔系佢带我去都唔知系咁隐蔽既地方会有间咁出色既食店!!餐厅环境唔算好大, 但楼底好高, 富有空间感~~装修设计方面好有特色, 特别系有幅好大好靓既人像璧画, 充满艺术气息呢道仲系宠物友善餐厅, 食饭时见到只超可爱狗狗, 成餐饭感到满满欢乐餐牌有好多越南菜式选择, 样样都好想食丫~可惜我地得2个人食唔到太多, 唯有下次再黎食其他啦餐厅提供多款特色酒类, 男女都o岩饮烧猪肉米纸卷 $48皮薄Q弹既米纸包住嫩滑多汁既烧猪肉, 同埋蔬菜&米粉~沾上特制既花生酱, 味道清爽, 口感丰富越式炒蚬 $78蚬肉鲜甜肥美, 爽嫩多汁~~配上越南特色嘅辣椒、蒜蓉同香草调味, 带嚟一种鲜香而微辣嘅风味鱼露炸鸡翼 $78鸡翼炸到金黄酥脆, 肉质鲜嫩多汁~ 加上鱼露嘅咸香味道, 口感一流PHO SPECIAL X河粉 $148汤底以牛骨熬煮而成, 汤头鲜美, 带有浓郁嘅牛肉味道配料有生牛肉, 牛丸, 仲有牛骨~生牛肉幼滑软腍, 牛丸味浓Q弹....最特别系一整条牛骨, 里面充满牛骨髓, 有满满钙质同骨胶原, 食完皮肤都变饱满啦串烧虎虾 $168虎虾烤至金黄色, 每只都
餐厅环境唔算好大, 但楼底好高, 富有空间感~~
可惜我地得2个人食唔到太多, 唯有下次再黎食其他啦
皮薄Q弹既米纸包住嫩滑多汁既烧猪肉, 同埋蔬菜&米粉~
沾上特制既花生酱, 味道清爽, 口感丰富
蚬肉鲜甜肥美, 爽嫩多汁~~
鸡翼炸到金黄酥脆, 肉质鲜嫩多汁~
加上鱼露嘅咸香味道, 口感一流
汤底以牛骨熬煮而成, 汤头鲜美, 带有浓郁嘅牛肉味道
配料有生牛肉, 牛丸, 仲有牛骨~
生牛肉幼滑软腍, 牛丸味浓Q弹....
虎虾烤至金黄色, 每只都好大只呀!!!
虎虾肉充满烧香味, 啖啖肉, 质鲜甜鲜爽弹~~
沾上特制酱汁, 别有一番滋味
青柠味浓, 口感清新酸甜~~
热带风味气泡酒 $68
6.7%既气泡酒好易入口
果汁味好清爽, 味道一D都唔假, 好o岩女士饮