2021-11-05
偶然行过海防道,见到呢一间新开嘅人和月鸡煲火锅店,🍁秋风又起所以就试吓。特级满足吃到饱$298👆 我哋今次嗌左个中价位嘅选择一坐低,店员就好用心介绍我哋三个选择:老坛酸菜鱼🐠、鸡煲🐓、韩式芝士鸡🧀,我哋见其他客人都嗌咗鸡煲,所以都跟风。果然冇选择错,一上桌,鸡煲嘅辣同埋咸即刻扑鼻而来,饥寒交迫嘅我哋流晒口水呢个鸡煲好足料,值得一赞就系佢嘅香料🧂,坊间好多时候都系用现成嘅鸡煲酱,呢一间有齐晒花椒、八角等等嘅香料,好有诚意🥲👍👍👍食完鸡煲,朋友话既然咁冻不如食四川麻辣锅🥵,食得辣嘅朋友应该会好开心,因为呢一个锅🥘既辛又麻🌶, 辣得好过瘾!同一时间佢放低咗一份牛肉🥩,非常之贴心,仲要用牌写低牛肉叫咩名😍我最推介就系牛下肩同埋牛板腱😊,呢两款肉香味非常之浓,亦都唔会有太多脂肪,搞到自己好有罪恶感,食落好有层次有咬口,实不相瞒我哋encore左三次😜不过真系太辣🔥,我哋都出咗去睇嘢饮,佢款式好多,我哋试饮咗佢几款自家制茶饮☕️,向大家诚意推荐蜂蜜菊花露🍯,甜甜地再配合埋啲菊花真系好下火🧯我哋都嗌咗虾滑同埋墨鱼滑🦑,真系好爽口弹牙,大推!喺出边都有非常企理嘅蔬菜吧🥗,有唔同嘅款式俾你拣,我哋𠮶晚都食
特级满足吃到饱$298
👆 我哋今次嗌左个中价位嘅选择
我哋都嗌咗虾滑同埋墨鱼滑🦑,真系好爽口弹牙,大推!
喺出边都有非常企理嘅蔬菜吧🥗,有唔同嘅款式俾你拣,我哋𠮶晚都食咗唔少菜减低罪恶感😂😂😂
我哋仲发现到佢除咗一般餐厅都有嘅出前一丁同埋乌冬🍜之外,竟然仲有川粉!呢个真系非常之好食,推荐比大家一试🤩
———————————————————————————
人和月鸡煲火锅店 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40号中达大厦3楼
推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消费: $250