2013-05-05
约左一班好耐无见既朋友,谂住揾个地方开开心心食餐饭,结果选择黎左厘度。入到间酒楼,地方唔错,枱与枱之间地方阔落,系个食饭倾计好地方。至于招呼方面,佢地都好有礼貌,服务唔错。首先黎个老火汤,【鸡骨草赤灵芝】,汤料足,味浓郁,好汤!食得潮州菜,当然要叫返碟经典【潮式卤水拼盘】跟住再黎多碟【卤水鹅肝】,软滑粉嫩,非常美味【煎蚝饼】蚝饼煎得够甘香松脆【鲜淮山百合炒南瓜】材料新鲜,口感清新,健康有益【千丝炸虾丸】炸得够脆又唔油,里面虾肉弹牙好好味【香煎银雪鱼】外脆内滑【糖醋伊面】表面煎到够脆,内层面条带出上汤鲜味【反沙芋】芋头起沙,香甜松化【蛋白杏仁茶】杏味够香,一入口就知系新鲜磨制,好满意撞啱间酒楼庆祝开业一周年,每食满$300可以抽一次现金奖,朋友个囡囡出手抽3张,第一张$10,第二张$10,第三张居然抽到当晚大奖$500,总共$520现金奖,我地成班人都为佢欢呼,今餐实在倾得开心,食得丰富,仲抽中大奖,实在满足又惊喜~~~
至于招呼方面,佢地都好有礼貌,服务唔错。
首先黎个老火汤,【鸡骨草赤灵芝】,汤料足,味浓郁,好汤!
食得潮州菜,当然要叫返碟经典【潮式卤水拼盘】 跟住再黎多碟【卤水鹅肝】,软滑粉嫩,非常美味
【煎蚝饼】蚝饼煎得够甘香松脆 【鲜淮山百合炒南瓜】材料新鲜,口感清新,健康有益
【千丝炸虾丸】炸得够脆又唔油,里面虾肉弹牙好好味 【香煎银雪鱼】外脆内滑 【糖醋伊面】表面煎到够脆,内层面条带出上汤鲜味
【反沙芋】芋头起沙,香甜松化 【蛋白杏仁茶】杏味够香,一入口就知系新鲜磨制,好满意 撞啱间 酒楼庆祝开业一周年,每食满$300可以抽一次现金奖,
朋友个囡囡出手抽3张,第一张$10,第二张$10,
第三张居然抽到当晚大奖$500,总共$520现金奖,