2021-07-29 215 浏览
前文提要︰原本想去Wingman食个lunch,点知都未落order,已经一肚气!唯有去附近餐厅食个午餐消消气。行过创活cafe,但menu唔系几啱食,最后见到Sueno,见到外面Menu价钱几低,就决定一试!一坐低攞起个menu先发觉出面$68个饭系外卖价钱XDDD 坐低最平一个餐要$138,突然贵咗一倍LOL 但都坐低咗,就试下啦。佢叫左个烤鸡,我叫咗个蟹肉risotto。首先嚟咗个餐汤--椰菜花忌廉汤有啲惊喜㖞,一入口椰菜花味好出,再嗒真啲就有creamy既味道。有两块法包跟汤,浸一浸,食得。蟹肉risotto ($158)第一啖真系有蟹味涌出嚟,类面仲有露笋同菇菇。个risotto好滑,露芛都好嫩口,忌廉得嚟又唔会好heavy,推荐!烤鸡 ($138)唔记得咗个酱名,但系个汁好惹味,有啲印度feel,但唔辣既。鸡肉都烤得嫰滑。伴碟有薯仔、翠玉瓜、甜椒同杏胞菇。lunch set有跟餐饮,不过冻饮加$5就有啲贵。食物有质素,价钱唔贵但都唔平,有机会可以再试!

佢叫左个烤鸡,我叫咗个蟹肉risotto。

首先嚟咗个餐汤--椰菜花忌廉汤
椰菜花忌廉汤

蟹肉risotto ($158)
蟹肉忌廉意大利饭

烤鸡 ($138)

烤鸡

lunch set有跟餐饮,不过冻饮加$5就有啲贵。

食物有质素,价钱唔贵但都唔平,有机会可以再试!
2021-07-27
椰菜花忌廉汤