2022-12-20
Happy Friday去尖沙嘴揾好嘢食,朋友带咗我去一间日式居酒屋饮杯嘢同食晚餐🏮佢哋嘅装修睇得出好有心思,墙上贴满清酒瓶嘅贴纸,座位亦都几阔落舒服,店员仲好有心机咁推介佢哋嘅时令menu,见到好多菜式都几新颖,所以我哋都叫咗几道时令菜式试试~-𩽾𩾌鱼肝讲到冬天时令菜式当然要叫𩽾𩾌鱼肝啦~ 食落质感几creamy有啲似鹅肝,味道唔腥配埋酱汁酸酸地咁几开胃😗-特上专司拼盘拼盘包括有多款时令寿司,包括海胆、拖罗、带子、大虾、三文鱼籽等,非常丰富,每件鱼生都非常新鲜足料。一件海胆寿司上面竟然足足放咗两排海胆肉,食落劲新鲜一啲都唔苦好鲜甜,拖罗就一咬落油香十足入口即溶,呢个质素真系非常惊喜🥹-梅子炸沙甸鱼呢款小食都系时令菜式,系紫苏叶夹住沙甸鱼肉嘅天妇罗,食落外脆内软,沙甸鱼一啲都唔腥反而几鲜甜😋-𫚕鱼汁烧𫚕鱼我都系第一次食,食落口感有啲似牛肉,味道好鲜甜冇腥味,而白萝卜亦好甜完全冇筋。-黑豚脯西京烧平时西京烧都系配鱼肉,今次第一次食豚肉西京烧,豚肉味道非常惹味,令人食唔停口,送酒一流呀🍶-鱼汤稻庭乌冬最后当然要叫最人气嘅鱼汤乌冬啦~ 望落好普通但估唔到食落好惊艳!鱼汤非常鲜甜好浓郁,乌冬就
𩽾𩾌鱼肝
特上专司拼盘
梅子炸沙甸鱼
𫚕鱼汁烧
黑豚脯西京烧
鱼汤稻庭乌冬
最后当然要叫最人气嘅鱼汤乌冬啦~ 望落好普通但估唔到食落好惊艳!鱼汤非常鲜甜好浓郁,乌冬就烟韧弹牙,味道令人难忘🥹
另外提提大家,佢哋而家做紧超抵优惠呀🤩佢哋做紧全单九折,亦可以试试串烧厨师发板(七款$499),会有前菜、鱼汤乌冬同大生啤一杯~