2024-02-08 634 浏览
过嚟奥海城睇戏,想试吓The Point Kitchen!果然估佢唔到咁惊喜,让我们享受了一顿很美味的晚餐😄😄龙虾汤呢个龙虾汤真系太有惊喜啦!汤底浓稠鲜美,龙虾肉鲜甜又滑口,完全系一个海鲜的经典。汤中仲加咗新鲜蔬菜同香料,食落有层次感,每啖都令人满足。真系一道令人惊艳嘅汤品,绝对唔会令你失望!和牛面颊手工意大利宽条面呢款意大利面真系太有质感啦!用上嫩滑嘅和牛面颊同手工制作嘅宽条面,味道绝配。和牛面颊经过慢炖,肉质鲜嫩多汁,搭配宽条面嘅嚼劲,真系一绝!呢道菜色彩鲜艳,食落有一种高级感同满足感,绝对系一道让你心花怒放嘅美食!羊肚菌舞茸手工小丸子呢款菜绝对系属于那种文青味嘅美食!羊肚菌同舞茸嘅组合,再加上手工制作嘅小丸子,味道独特。每一口都能够感受到菇类嘅天然鲜香同口感,令人回味无穷。呢款菜唔止味道好,营养丰富,系一道叫人难以抗拒嘅美食佳肴!红桑子意大利奶冻呢个甜品真系太令人惊艳啦!以红桑子为主角嘅意大利奶冻,酸酸甜甜嘅口感令人愉悦。红桑子嘅酸味同奶冻嘅浓郁完美融合,食落有层次感同丰富口感。呢个甜品清新唔腻口,系一个完美嘅结尾!奶油曲奇芝士蛋糕呢个芝士蛋糕真系太有味道啦!香浓嘅奶油同香脆嘅曲

龙虾汤

和牛面颊手工意大利宽条面

羊肚菌舞茸手工小丸子

红桑子意大利奶冻

奶油曲奇芝士蛋糕
呢个芝士蛋糕真系太有味道啦!香浓嘅奶油同香脆嘅曲奇底,完美结合。蛋糕本身柔滑细腻,入口即化。整体而言,呢个芝士蛋糕既有奶油嘅香甜,又有曲奇嘅香脆,绝对系一个令人陶醉嘅甜品

GREEN POINT
呢杯Mocktail系一杯清新嘅饮品,以菠萝汁为基底,再加埋蓝色糖浆同苏打水。菠萝汁带嚟一股清新果香,蓝色糖浆令杯饮品更加吸引目光,而苏打水令整杯饮品更有气泡感。呢杯Mocktail清新又爽口,好适合喺炎炎夏日饮用,带嚟一份轻松愉悦嘅感觉,正正就系我哋90后嘅心水选择!

PASSIONISTA
呢杯Mocktail系一杯充满浓厚果香同辣味嘅饮品。以百香果糖浆为主角,再加埋蜜桃同姜汁同苏打水。百香果糖浆带嚟嘅酸甜味道同蜜桃同姜汁嘅微辣,令呢杯Mocktail有一份独特嘅风味。系一杯富有活力同热情嘅饮品,绝对系爱情达人嘅首选!

The Point Kitchen (奥海城2期) (大角咀)
地址:大角咀海庭道18号奥海城2期1楼105A号舖