2016-11-30
本身我系一个「肉食主义者」,晚餐要以「果酱」为主简直谂都冇谂过。不过同事话呢间野好特别,所以决定去陪个FD的心态去食。点知,有惊喜!果园沙律用杯去装,视觉上都几美观。配上香芒油醋汁,味道酸酸甜甜几开胃,酱汁唔错!表面有一层奶沫,装载著燕麦,口感几特别!姜汁的味道唔算太重,适合初饮姜味的朋友仔。饮落口好暖位好舒服。将成条肉桂放落饮品中,加添了一种香味,好享受。味道好特别,第一次听见用果酱去做饮料。饮落口果酱的味道唔会太甜,梳打的缘故令到味道更清爽,饮落口好舒服好特别。一向少吃果酱嘅我今晚有个大惊喜😜原来有用心煮嘅果酱,味道系可以甜而不腻,带有一阵果味嘅清香。九种果酱包括苹果、桃、芒果、梅子等等,每一种味道都唔会好似以前食过嘅果酱有种好腻嘅砂糖味,味道有惊喜红菜头汤入面有蕃茄丶薯仔丶西芹等材料,味道好浓郁。饮落口唔会腻,好清爽,好舒服。人生第一次食厚切既羊架!人生第一次用果酱去配羊架出奇地,味道夹到不得了!慢煮的羊架非常嫩滑,食落口羊味好浓好香,带有种种的酥味同肥肪香味果酱清香,消除了肉的肥腻感,而且重带来一种促进食欲的感觉,真系未食过都唔信啊爱羊之人,真心要黎试下!坚系好食!又要讲多次啦
爱羊之人,真心要黎试下!坚系好食!
牛肉超厚切,而且重有三块,份量十足。牛肉本身肉素唔错,加上调味都做得唔错,所以成块慢煮既牛扒都好嫩滑,不过略为肉汁唔够多。配上玫瑰苹果汁真心系不得了,味道升华左劲多,口感同层次都丰富左好多。
加上酱汁味道唔会太浓太甜,保留到牛的香味,难得!加上伴菜的布匐口感软绵绵,索哂D肉汁同果酱,味道好特别!
真心既,真系冇估到一间以果酱做主题的餐厅,可以煮得出咁好的肉类菜式。赞!