2019-09-22
今晚简简单单去咗西九龙中心呢间餐厅食Dinner,点知有惊喜,嘢食仲平靓正!睇完 menu,见到厨师推介嘅贵妃虾球,好似好吸引就叫咗嚟试下。薄薄嘅脆浆,包住入面爽嫩嘅虾球,加埋外面甜中带微酸嘅酱,非常好味!另外谂住叫一个菜,所以就叫咗虾酱鲜鱿炒通菜。通常出面食饭叫虾酱嘅菜式,都会好咸好浓味,食完非常之口渴。但系佢呢个虾酱唔算太浓味,我哋就觉得啱啱好,仲有少少镬气,好香。饮品方面,我哋叫左冻柠檬柚子蜜同埋热杏仁霜。冻柠檬柚子蜜,柠檬同埋柚子都好多,好足料,饮完再加水都够味可以饮多半杯。热杏仁霜,值得一赞,好够香浓杏仁味。食完之后准备埋单,睇一睇张单,哇!原来而家全单七折(呢张单上面系已经七折咗嘅价钱!)真系又平又好食!!!超满足!
另外谂住叫一个菜,所以就叫咗虾酱鲜鱿炒通菜。
真系又平又好食!!!超满足!