餐厅: 和昌潮汕滷鵝
资讯:

2022-06-04 1609 浏览
今日一时兴起,好想食好耐冇食过嘅卤水鹅!用OpenRice 搜寻到附近有间潮州菜馆,二话不说就即刻去。餐厅门面很大,分两间店舖,一间是专做外卖斩料的,另一间是餐厅,见到楼上仲有得包房!餐具好精致,好喜欢一整套,整整齐齐的鱼露花蛤$168见到潮汕风味餐牌入面,有这个鱼露花蛤,即刻叫黎食!卖相十分吸引,摆碟好靓。一上菜已经闻到香浓的鱼露和酒香味。花蛤浸得够时间好入味,花蛤熟度啱啱好,肉质依然鲜嫩!牛面珠$188见到餐牌写住这个牛面珠是全港首创,谂谂下又真系冇试过牛面珠,感觉新奇!牛面珠上菜时有好香的卤水味,牛面珠不是很大件,但是有一定厚度,煮得够淋身,咬落去有少少骨胶原既感觉,肉质好嫩同时好重牛肉味。初尝牛肉珠有很大的惊喜!就咁食味道较浓,所以我地叫了白饭,用牛面珠加卤水汁送饭食鹅三味$228一开始来这里,就是为了吃卤水鹅! 唔食卤水鹅点得呢!!想食卤水鹅,又想食卤水鹅肝,但系叫唔到两份,因为一定食唔晒!好好彩比我发现有鹅三味!鹅三味系卤水鹅肉、鹅肝同鹅肠!卤水鹅肉好有光泽,鹅肉好嫩,卤水汁好入味,满足到我既欲望!我平时都喜欢吃卤水鹅肝,呢度整得够粉嫩,鹅肝质地软滑,好香!鹅肠份量几多,够

餐具好精致,好喜欢一整套,整整齐齐的

鱼露花蛤$168
见到潮汕风味餐牌入面,有这个鱼露花蛤,即刻叫黎食!

牛面珠$188

鹅三味$228
一开始来这里,就是为了吃卤水鹅! 唔食卤水鹅点得呢!!
好好彩比我发现有鹅三味!
鹅三味系卤水鹅肉、鹅肝同鹅肠!

卤水鹅肉好有光泽,鹅肉好嫩,卤水汁好入味,满足到我既欲望!

鹅肠份量几多,够爽口,有咬口
呢个鹅三味,三款食物各有不同质感,满足三心两意既我

好味😋

高佬叔樽装奶茶$24
老药桔$20
我饮咗樽装奶茶,茶味算浓,好香奶味,啱晒钟意饮多奶香滑嘅人

呢间餐厅令我喜出望外,食物好啱口味。虽然系下午,都有不少人来食饭,侍应话如果食晚饭,最好预先订位!

• 鹅三味
  • 牛面珠