2023-11-13
今次嚟到一间西班牙小店,试下佢啲西班牙菜一开始已经睇中咗西班牙海鲜饭,海鲜饭系连窝一齐上热辣辣,有好多唔同嘅海鲜有大虾,带子,青口和原条章鱼,全部海鲜都好新鲜同埋烹调得刚刚好,饭底系有好多唔同嘅配料啦有青豆,火腿,洋葱,黄椒等等,啲配料好多好夹,个饭又好大好香,足够两个人食,真系好惊喜呀,另外亦都好贴心有柠檬一齐上,可以增加海鲜鲜味另外我哋嗌咗D小食有炸西班牙黑毛猪仔骨,猪仔骨松软,啲肉已经离骨好易切开,猪仔骨虽然好似好大嚿骨,但系其实都好多肉,抵食 香煎牛舌: 牛舌系厚切,煎得刚刚好,软熟又唔油腻,牛舌上还有一些金色毛毛,食落口好得意,感觉似鱿鱼丝,配埋牛舌都好好食 香炸蟹肉丸: 名副其实的蟹肉丸里面全部都系蟹肉,面头有啲特别嘅酱和蟹肉好夹虽然我们两个都唔系好酒之人,但喺这间咁有情调嘅餐厅都要饮返两杯,餐厅员工有推介西班牙柠檬啤酒,这杯柠檬啤酒真系好特别好好饮,唔系太酸,酒味亦唔重,好易入口,好适合我哋,推介得好好☺️总结味道满分,摆盘卖相一流,店内环境清净,适合朋友,情侣或家人聚餐倾偈🤗还有很多嘢食想试,烤乳猪,炸鱿鱼须,蓝青口,黑松露薯条,甜品,谂起都想食,下次再嚟🤤