早几个月食过尼间野都觉得okay,所以琴日难得有假,睇完戏谂住上泥食多次, 点知原来转左手, 唔系之前间cafe, 转左做私房菜 (Royal Feast) @w@上到泥同个waiter讲左两句, 原来上泥食之前要订位 @w@不过好好采!!咁岩又有四位既冇泥到而师傅又准备好晒d野食 所以有位可以试下。(琴日个menu系$450)上面尼个就系煎西瓜配鱼子酱多士,拎到上台之后waiter建议就话我地食左一粒煎西瓜, 之后先食多士, 跟手先再食埋个两粒煎西瓜 )而本人太侯琴既关系, 食左一粒先记得影相 hohohohooo!!沙律就系牛油果青苹果蟹肉沙律,冇谂过原来牛油果同青苹果可以咁样夹埋一齐泥食, 反而令到牛油果冇咁"漏", 正 蟹肉都几新鲜, 同埋沙律菜呀哥仔话系用左陈年黑醋捞过, 食落同出面个d捞意大利黑醋真系差好远 @w@跟手泥左个熟食, XO酱扒带子,哥仔话XO酱系师傅自己整既, 都睇得出, 因为干瑶柱都多过人, hohohohoooo!! 带子就系北海道泥既, 而伴碟就系用白酒+牛油炒过既京葱, 食落都几香口, 唔错 到个汤就系黑松露野菌汤, 哥仔话尼个汤系师傅用左十几种唔

早几个月食过尼间野都觉得okay,
所以琴日难得有假,

不过好好采!!咁岩又有四位既冇泥到而师傅又准备好晒d野食
所以有位可以试下。
(琴日个menu系$450)
上面尼个就系煎西瓜配鱼子酱多士,
而本人太侯琴既关系, 食左一粒先记得影相
hohohohooo!!
沙律就系牛油果青苹果蟹肉沙律,

跟手泥左个熟食, XO酱扒带子,

到个汤就系黑松露野菌汤, 哥仔话尼个汤系师傅用左十几种唔同既菌去煮,
同埋话佢冇落到面粉, 所以饮落冇咁粉, 我就觉得最大分别系出面个d通常都稀d, 同埋个菌味冇咁重,
但尼个一开盖, 成阵菌味已经出晒泥, 饮落口更加唔洗点讲, so far个汤最正
!!!!
接落泥另一样熟食, 白松露海胆虾云吞,
哥仔话个海胆其实系海胆酱泥, 师傅将海胆同埋蟹膏一齐煮成, 所以食落口其实都有少少蟹味, 又okay呙
是日主菜本人就拣左鲈鱼 (白肉健康d呀!!
本身拣鱼都有d惊惊地, 怕会煎到干晒身, 但师傅煎到火候岩岩好, 个皮好脆, d肉反而好嫩,
同埋个鱼上面林左少少甜甜地既汁, 又几夹

(同台有朋友食左烧鸡, 都唔错, 下次会试下 ;) )
去到最尾甜品朱古力蛋糕, 一上台我既感觉系 "哗..咁细件.....!?"
见系师傅亲自拎出泥, 紧系炸下佢形喇
但师傅叫我地试下先, 我就明点解咁细件,
因为佢好甜, 朱古力味好浓, 反而如果大件的话一定会食唔晒, 太漏, 所以细细件份量就岩岩好 ;)

总括泥讲
师傅不愧系做厨出身, 食物既质素同以前真系差好远, 有酒店既水准, 但价钱唔洗去到酒店咁贵
五百蚊, 我地都觉得okay, 值得比有余。
铺头有好多佢地上报纸杂志既报导, 师傅真系有d料, 唔怪之得系由煮法, 配菜到份量都拿掐得咁好 ;D

最后,
即场订左下个礼拜会再泥食多次, 今次拣定左$550 menu, 成个menu既菜式都唔同晒 ( 但keep番个汤, 因为真系好正
), 希望下次到时冇咁多人, 可以随意影多d环境相分享大家睇 ;)
2012-07-08