2018-02-20 199 浏览
刚搬到附近的村屋,有机会试下喺上水餐厅~大年初四,本来想试下隔离嘅放题,但「哈根达斯」雪糕同羊架都售罄,转试其他餐厅呢间喺正隔离,一望餐牌,就俾个「清汤戒子云吞」(正式嘅名靓好多)吸引左,因为果刻唔想锯扒同食意粉之后谂紧转唔转餐,于是问特饮加几$。原来全部都包(好似除左沙冰之外),即刻心心眼转左餐,用特饮嘅价钱,享用餐汤、餐包同特饮跟住仲有惊喜,上餐包同汤,餐包系自己焗好松软,红汤唔系出面一般嘅罗宋汤,而系好特别又特浓嘅蕃茄汤清晒主菜云吞嘅味好清新,酸酸地好开胃,我试埋老公嘅安格斯burger+薯条,块汉堡扒一啲都唔dry, 薯条系我最钟意嘅质地(外面脆脆地,入面系稔身薯肉)最惊喜系花茶,见个名好得意「加勒比之梦」,配料又岩饮(有蓝莓干、洛神花、薰衣草等),估唔到唔使加$都好有质素,用特设嘅杯装住,可以隔开茶叶,杯茶仲好香好好味,连我平时少饮花茶嘅老公试左都大赞有位应该系老板,好和善,讲野好温柔。好满足嘅一餐
刚搬到附近的村屋,有机会试下喺上水餐厅~

,因为果刻唔想锯扒同食意粉

清晒

有位应该系老板,好和善,讲野好温柔。

好满足嘅一餐
2018-02-19