2019-08-30 845 浏览
话说当日行完荃湾ikea好饿唔知食咩好,经过呢间咁岩又见到有得打边炉,又唔洗等位,就行左入去。一入去听到歌声已经有惊喜,原来逢星期四五六都会有人驻唱,仲可以点歌,好有情调。我地三个叫左个二人餐(包括一碟额外送既肉),待应推荐椰子鸡汤底,我地冇preference就听佢话。一送到黎个汤底个样冇乜特别,鸡肉都正常,唔算好滑,但原来惊喜系个汤底度!椰汁汤底十分十分清甜,我地加水之前每人饮左几碗。至于打边炉都好精彩!海鲜系有大大只蚝、龙虾,仲有虾、圣子、带子等等,十分高级。至于沾酱都好特别,豉油可以加青柠,食猪肉同牛肉时沾黎食味道好清新好特别🤤🤤而茶水都唔马虎!系类似麦茶既东西,好饮。而且待应姐姐们都十分细心十分好服务。食好十分满足,而且三个人最后系食唔完二人餐,打包左丸同乌冬。其中一位友人甚至翌日立即带其他朋友再去encore呢,我都打算要再黎encore😆😆

而茶水都唔马虎!系类似麦茶既东西,好饮。

而且待应姐姐们都十分细心十分好服务。

• 椰子鸡汤底