2022-12-05 399 浏览
自从工人姐姐回家乡,我哋自己煮饭食煮到儍。今日比自己放下假 😄谂住出去西贡某超市补返食材返屋企,顺便去食晚饭。随便拣一间茶餐厅食啦。见到全记小店装修企理,地方亦阔落,系门口睇咗餐牌有素食选择,一于就呢间啦。老公食煲仔饭。我就拣咗红烧豆腐,同亚姐讲少汁走蚝油,佢话可以走汁,哗,立即话要走汁啦。真系有惊喜,可以走汁,虽然睇落无咁靓,食落肚都系咁消化啫。悭返啲能量去减走啲汁酱添 😄😄食落几好味㗎,咸咸地👍🏻,少少味粉啩 🤔豆腐软熟,冬菇又厚又入味,又有西兰花🥦,又有红黄椒,睇落都几靓 😘话时话,点解要食红烧豆腐呢?我哋素食人士,一定要补充足够蛋白质,唔可以净系食蔬菜。豆腐就系蛋白质来源。所以,食多啲豆腐就唔使担心唔够蛋白质啦 💪🏻💪🏻💪🏻
自从工人姐姐回家乡,我哋自己煮饭食煮到儍。今日比自己放下假
😄

食落几好味㗎,咸咸地👍🏻,少少味粉啩 🤔

话时话,点解要食红烧豆腐呢?
红烧豆腐走汁酱
2022-12-05