2019-07-02
同朋友好耐无试过BBQ, 又唔想去郊外地方喂蚊同热到身水身汗, 于Book左Chill Grill Party Room 试下今日同朋友一行16人黎到荃湾呢间BBQ Party Room. 地点距离荃湾站有点远,建议由荃湾西或坐巴士到愉景新城/福来村下车步前往.上到去, 一入门口觉得眼前一亮, 室内空间非常大, 有得唱K,玩PS4,Switch,月光宝盒玩, 而且有两部大电视同一个Projector, 大家都唔驶争我地到齐之后就叫老板准备BBQ, 佢地会帮手放好食物同透炉, 基本上坐底就可以烧.. BBQ 嘅平台十分大, 望落有过千呎, 我地都几人都只系用到一半我地拣左海鲜套餐, D海鲜好新鲜, 份量大, 而且洗得好干净, 大家都赞不绝口! 可以睇得出老板真系好细心咁去准备.其他食物都好有水准, 特别系猪扒用埋葡汁鸡翼. 猪扒够Lum,好入味, 但又唔觉得咸; 鸡翼只葡汁好香,而且入味!总结Party Room地方够大, 有内厕, BBQ嘅空间也非常大, 唔会觉得迫。食物比想像中好好多, 大家都玩得开心满意!