2019-06-24 108 浏览
上星期铜锣湾收工约咗旧朋友食饭,朋友大力推介呢间佢试过嘅西餐厅,有冒险精神嘅我梗系去试吓啦当日我哋七点已经去到,当时人流唔多,但系我哋八点几买单嘅时候基本上餐厅已经坐满人,而且不得不赞餐厅环境都10分舒适同朋友叫咗两个前菜,叫咗呢个蒜蓉包塔,一上枱店员就会为你切开呢个包入边充满着好多好多嘅蒜蓉,识落非常香口,而且我真系好钟意面包上枱嘅时候仲系热辣辣另外叫咗呢个鱿鱼圈都有别于喺出边嘅西餐厅,佢上面都加咗蒜片,配上鱿鱼圈嚟食都非常香口由于呢间餐厅系以garlic为主题,我都特登叫咗呢个garlic carbonara非常非常好食!意粉al dente!而且酱汁非常creamy! 比起其他高级西餐厅有过之而无不及朋友叫咗呢个辣牛肉条意大利饭,我试食咗一啖,都非常值得推介!佢哋将蛋白打到起泡,然后配上辣辣地又重奶油香嘅饭,层次感非常丰富总括嚟讲呢间餐厅无论系朋友聚会定系情侣拍拖都非常值得推荐,环境舒服而且食物质素高!而且佢嘅食物质素都绝对对得住价钱