餐厅: 元気寿司 (元州商場)
资讯:

2017-06-05 401 浏览
都有成几个月冇食过元气寿司,咁今晚谂唔到食咩所以就去食元气啦。长沙湾呢间元气星期六日真系要早啲嚟食,如果唔系七点钟就已经有人排队。点菜之前咁梗系要整个Wasabi豉油,一打开个Wasabi真系吓亲,好似好旧甘,Wasabi嘅颜色系深绿色,唔似一般嘅先鲜色甘,好似放咗好耐,搞到都唔系咁落咁多。另外寿司饭嘅份量比以往细咗有啲失望,刺身就一般,试咗个新嘅炙烧芝士菠菜三文鱼,卖相就一般,上面有芝士菠菜同加少少粟米,加粟米就觉得有啲奇怪,食落似普通嘅炙烧三文鱼,食唔出其他味道。朋友就觉得软壳蟹手卷不错,蟹炸得刚好,反而我觉得个炸虾卷就几好食,热辣辣嘅炸虾。