夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-06-18 2 浏览
由于朋友生日想食一啲铁板烧,上网揾到好多类似嘅餐厅,但见到呢一间系OpenRice好多人save,咁啱又有discount所以就决定试吓,本身都好担心惊好多食评都系伏,点知发现呢间餐厅嘅菜式真系超水准,平时冇乜喺openrice留comment,不过今次真系想帮呢间餐厅留返个正评,好味到今日已经不停介绍比朋友琴晚食嘅菜式系极尚二人前,龙虾鲍鱼带子呢啲虽然系必有嘅菜式,但系师傅整得好好食,唔单止食材新鲜,特别之处一定系Sauce嘅调味,全部都好特别好好味。最惊艳嘅系立鳞烧!!本身唔食鱼皮嘅我一入口真系哗出声,松脆嘅皮加软熟鱼肉配合特制嘅蕃茄黑松露汁,真系一试难忘🥹((不过个人最钟意嘅都系清酒汤底+帆立贝,汤底超甜,超好味带子都好鲜甜好好味,已经谂唔到有咩形容词😂海鲜部分完结后就系和牛同埋鹅肝,份量刚好唔会好”溜”~ 可能食到最尾炒饭,同埋炒菜嘅时候已经好饱,所以饭同菜对比下就冇乜特别。全程师傅都有介绍返每道菜式嘅特别之处,好nice好体贴咁照顾我哋食嘢进度同埋有乜食有乜唔食。最后因为是持有通知系朋友生日,所以餐厅喺甜品上都着写上Happy Birthday为朋友庆祝。当甜品拎上嚟时仲有音

最后因为是持有通知系朋友生日,所以餐厅喺甜品上都着写上Happy Birthday为朋友庆祝。当甜品拎上嚟时仲有音乐伴奏😂

整餐饭体验好好,环境好好师傅同其他职员好好,食物都好好,我哋两个女仔都食得好开心
下次有庆祝嘅日子一定会再嚟

2024-06-17