2022-04-30
呢间之前成日经过,见唔到好多人同埋啲食物都吸引,所以一直都想试……但估唔到今日试咗之后两个字…….失望!叫咗个二人餐,估唔到由头到尾都系…….唔得!从来未试过有一间西餐厅系由头到尾都唔好食!你见到我嘅食评从来都冇试过全差评,亦都好少比差评,所以可想而知系我真系唔想咁样讲,但确实真系估佢唔到!连不嬲对食物冇要求嘅另一半都话难食!二人餐有汤有沙律有主菜有甜品同埋咖啡茶特价$488其实一啲都唔平,但系无论食物嘅质素同埋味道都系强差人意!但系咁讲餐厅嘅服务啦系都好OK㗎!餐汤系甘笋汤但系估唔到个甘笋汤系稀冧冧冇乜味好淡!但系我唔知呢个系咪本身呢间餐厅嘅特色系比较清淡唔好意思!两个沙律我哋各人叫咗一款。一个系芒果他他沙律,另外一个系普通嘅凯撒沙律!平平无奇都系一堆菜!凯撒沙律系个汁系唔好食!啲菜系新鲜㗎但系总言之夹埋一齐系唔系好识!总言之个食物嘅质素同个价钱系唔成正比!主菜一个系安格斯黑毛牛西冷扒另一个叫咗煎三文鱼蘑菇意大利饭。牛扒真系煮到七成熟唔错!个样全部卖相都OK嘅!但系个牛扒系好韧同埋好多筋,而且系完全冇味!我本身平时食嘢都好淡,但系我都要再落盐同埋胡椒粉!最令我唔开心㗎喇佢配菜系冻晒㗎
但系咁讲餐厅嘅服务啦系都好OK㗎!
牛扒真系煮到七成熟唔错!个样全部卖相都OK嘅!但系个牛扒系好韧同埋好多筋,而且系完全冇味!我本身平时食嘢都好淡,但系我都要再落盐同埋胡椒粉!最令我唔开心㗎喇佢配菜系冻晒㗎,我从来未食过一份西餐嘅配菜系冻咗嘅但系𠮶啲唔系沙律。
三文鱼蘑菇意大利饭都其实比较OK,分量都系比较大嘅!但系个三文鱼有少少腥!反而个蘑菇意大利饭,系唔错可惜系冇乜味,太淡味!所以整体呢个系可以合格但系唔系称得上好食!
甜品有两个新地,餐厅嘅服务好好,因为我哋唔食芒果味,所以佢可以俾我哋拣其他味道!但系估唔到雪糕新地个卖相同用料
伴雪糕啲生果可能放喺雪柜太耐,已变冰!如果配料可以加番啲朱古力酱少少或者cream配衬一齐,相信整体都系好味同埋卖相会好啲!
但系真系估唔到最后咖啡茶都系哈哈!
我个柠檬茶啲柠檬系苦涩嘅!我另一半嘅咖啡系佢都系话唔得啰,但系佢食嘢系冇要求㗎!
其实餐厅嘅硬件同埋员工都几好,可能建议厨师执执啲食物!