2016-02-25
星期二晚, 见呢间人流比较少, 就入去试下. 坐位好松动, 而且唔嘈吵, 几岩我同友人倾计.叫左个火锅, 而且可以追加配料.豚肉野菜美人汤:骨胶原预先放入汤底, 见浮起细块骨胶原, 好少骨胶原jelly, 因为见menu相唔系呢个样. 一路煲滚汤底就会溶化骨胶原块. 食完唔知会唔会变美人.有薄豚肉卷著芽菜, 甘笋, 菜. 咬落几爽口好好味. 仲有年糕同豆腐, 可能野菜比例多, 感觉好健康.不过个汤底好咸. 食到一半再加汤底都系好咸.桑莓啤酒 (大杯):呢款啤酒既原味饮落有少少苦, 但桑莓味就唔同, 酒精度低微甜易入口, 而且饮落冇苦味, 岩女仔饮. 追加: 唐生菜, 墨鱼滑, 乌冬:个火锅可以追加配料, 我同友人拣左唐生菜, 墨鱼滑, 乌冬.唐生菜新鲜冇烂而且好大盘, 仲好爽口. 墨鱼滑份量好多好抵食, 而且好好味, 弹牙. 不过乌冬就好普通, 滑既, 只系太淋身口感差.
叫左个火锅, 而且可以追加配料. 豚肉野菜美人汤:
一路煲滚汤底就会溶化骨胶原块. 食完唔知会唔会变美人.
不过个汤底好咸. 食到一半再加汤底都系好咸. 桑莓啤酒 (大杯):
不过乌冬就好普通, 滑既, 只系太淋身口感差.