2021-08-25
收工行过发现左依间石烧牛,所以带咗阿爸阿妈试吓。一入到餐厅就有几个阿姐提我我嘟安心出行同探热。因为同老人家一齐黎,所以佢都即刻带两老去座位就座先,大部份枱都系面壁,如果一个人嚟食应该舒服啲,可以自闭一下。可能因为系平日夜晚,所以餐厅唔算多人。座位一字排开,因为唔多人所以都尚算宽躺😌😌如果逼啲就应该唔太舒服。而我就负责去落单,因为第一次嚟唔知食咩好,所以就拣咗三款都试吓,78蚊三拍子牛180g,88蚊牛柳200g,120蚊西冷200g,之后其他沙律,菜,饭,汤仼食🤪3个人300有找,如果食完牛扒唔饱仲可以任食通粉沙律🥗味道几好⋯⋯阿姐仲提示我哋可以利用等食嘅时候拎下前菜,而且提我哋有围裙可以拎,我哋冇行岀去拎,佢就拎埋比我哋。讲返牛扒,三拍子牛到面前果阵系1成熟,但原来唔系原块牛扒,系一件件,肉质比较瘦,起块石板上边要小心过到煎熟,工作人员有提示我哋揾个碗仔分开先,再慢慢烧熟佢。牛柳就比较柔嫩,质地比较林。而最贵嘅西冷,感觉似茶餐厅港式牛扒,有少少肥肉,肉汁比较多。所以其实都比较推介叫返西冷扒会比较好。由于我哋第一次唔识嗌,两老比较钟意食牛肉,所以都嫌少,下次可以嗌大块啲,如果唔够饱,都
由于我哋第一次唔识嗌,两老比较钟意食牛肉,所以都嫌少,下次可以嗌大块啲,如果唔够饱,都可以食下餐前小食同饭医下肚,最终两老饮咗好3,4碗汤,同3.4碗通粉🤣🤣