2023-07-05
好日都唔入屯门,难得今日入去打算食啲特式野。之前系东京食过类似,难得呢间店都有同类雪糕,今日就去试下和粟蒙布朗尼麻薯雪糕。去到点餐,店员话冇雪糕筒,唯有要杯款。然后店员就走到店内位置不雪糕,当时店内身处嘅位置一共有三位职员。一段时间之后先走出黎,期间我就欣赏展示柜内嘅布置,柜内放咗好多猫仔嘅摆设,原本想打卡,望到里面嘅摆设布满灰尘,就决定唔打卡了,因为真系比较呕心。当我回过神嚟,店员已拎起杯出黎,准备喺唧栗子蓉机器下面唧栗子蓉,成个过程超级快,完全唔似日本会俾人欣赏,原本谂住影佢整嘅过程,但系已经唔得了。完成之后店员向我递上雪糕,补充提示,叫我「食咗雪糕上嘅士多啤梨先,跌咗我唔会补返。」我接过雪糕之后,觉得呢句说话好奇怪。味道嚟讲,其实都OK,但系粟子蓉就少啲,士多啤梨超细粒,加上店员态度,店内嘅环境清洁度,仲有最后店内堂食嘅位置系冇垃圾桶,你食完呢请你自己自行到店外处理揾垃圾桶掉,因当我离开嘅时候,发现店面完全冇职员,想问吓可唔可以帮我掉垃圾,结果原来都系要自己揾出边嘅垃圾桶掉。个人认为,一杯雪糕$68,如果有雪糕筒,栗子蓉多啲,职员态度好啲,店内环境又干净啲,绝对值得。但系今日我得
个人认为,一杯雪糕$68,如果有雪糕筒,栗子蓉多啲,职员态度好啲,店内环境又干净啲,绝对值得。但系今日我得不到一个值得嘅体验,我本身真系唔系住附近,咁啱今日会去屯门先满心期待特登揾呢间舖头,但系觉得实在几失望,所以其实想试佢攞奖嘅拿破仑,下次未必会再帮衬了。