2021-11-16 562 浏览
#体验香薰Afternoon Tea 🧚🏼‍♀️#仙子乐园下午茶 🧚🏼HK$298/人 +10%服务费好健康好新潮的一个 #下午茶 💫,又有#新猪肉,又有#水果乳酪,又有#CBD!而且呢个下午茶唔止系一个下午茶,我觉得呢个更加系一个体验,系一个好完整嘅Experience!👍🏻#云雨香茶 CBD有机菠萝椰子茶超特色IGable嘅热茶🍵!首先店主好有心地介绍这杯CBD有机菠萝椰子茶,让我们先试一啖花茶嘅原味。之后再为我们加入数消CBD💧,之后加热花茶,再放上梦幻甜美的有机棉花糖,让花茶的热力慢慢融化,慢慢滴入花茶中🌧,感觉棉花糖就好似云雨一样落下!好有诗意⋯⋯🌨#咸点1. #新猪肉牛角包 -  其实食落去质感、味道同真免治猪肉冇咩分别,牛角包都好酥酥,不过比较细件!😋2. #蝴蝶飞舞杯:迷你挞及#玛德琳蛋糕(#贝壳小蛋糕)- 贝壳小蛋糕几好食,不过迷你挞同贝壳蛋糕真系太迷你,半啖就冇咗,唔系好够喉!🍴#甜点1. #健康水果乳酪天使杯 - 入面带好多干Berry,同埋粟米片,健康又好食!🍧2. #法国CBD朱古力蛋糕 - 浓浓朱古力味嘅蛋糕,好Creamy,不过偏甜,两个人Share岩岩好!
#体验香薰Afternoon Tea 🧚🏼‍♀️
#仙子乐园下午茶 🧚🏼HK$298/人 +10%服务费
仙子乐园下午茶

#云雨香茶 CBD有机菠萝椰子茶
好有诗意⋯⋯🌨

#咸点

#甜点
2. #法国CBD朱古力蛋糕 - 浓浓朱古力味嘅蛋糕,好Creamy,不过偏甜,两个人Share岩岩好!🍫
3. #英式松饼配玫瑰酱 - 好食!我几钟意松饼配玫瑰酱,好特别,出面多数都系Cream/果酱,但我个人系好钟意玫瑰酱嘅!另外英式松饼口感几好,唔会太散,但牛油味偏淡!🧁
📍 DK Cuppa Tea
上环新街市街19号地舖