2018-07-05
之前都去过好多商业活动就系喺Sav Hotel搞,正间餐厅都行高气派,之前试过去过某个场地,都系会将啲灯光较暗,好有气氛,零舍有格调。而喺呢一间酒店嘅其中一间西餐厅,亦都不例外,好有气氛。一嚟到本身想叫个二人餐,但系店员已经俾咗好多意见我哋,认为我哋可以试吓其他餐,仲有推荐左几款食物俾我哋!我最有印象系我本来想拣个蛋面,佢最后跟我们说草菇带子松露意大利饭会更为吸引!我就即管一试。果然冇介绍错,一嚟到已经俾佢碟里面嘅摆设吸引着,中间放上一块趣卜卜嘅蛋片,敲碎之后,佢教我地将说混合意大利饭一起吃,上面有几粒烧得很香的带子,真系零舍吸引。草菇煮得好浓郁,配上芝士口感正中下怀,完全是正宗意大利饭的代表!餐汤系番茄汤,配上芫荽完全没有味精,但番茄汤浓得十分入味,好好喝。我连忙把碗内的汤清了!来到意大利餐厅一定要叫意大利面,我最喜欢吃的卡帮尼意粉这里亦弄得不错,用的阔条面,配上几块火腿,咸咸的但又不至于令人反感,加上香喷喷的芝士溶酱令卡帮尼意粉进入极致景地,我们四人很快把碗子内的意大利粉吃光了。最后叫了个甜品,设计非常用心,店员亦非常细心计准时间上甜品,有我最喜欢吃的雪糕,真开心。