2019-12-02
喺香港咁多年,美利楼就食过好几次,咁大个人都未帮衬过赤柱海边啲餐厅,总有个感觉系做游客生意,呃吓钱就在所难免。今日朋友生日,夜晚订左美利楼,下昼就即管试吓呢间。其实先天条件好好,有个无敌大海景,但坐低无耐就唔舒服,餐牌嘢食嘢饮都预左会贵少少,但啲服务态度仲差过食茶餐厅。有个阿姐好串咀,我哋嗌「落单啊唔该」,佢好恶咁回一句「等阵啦!唔该!」句唔该系特登大声串𠮶种语气,未食已经顶住个肚,我嗌嘢食都得罪咗佢咁,呢度嘅收费同服务质素完全唔成正比,仲要加一服务费,个阿姐同茶餐厅𠮶啲一样,想揾个高级啲嘅讲讲,原来佢就系老板,咁无下次了!公平啲讲,嘢食系ok嘅,我哋嗌咗fish and chips同salome pizza,整得几好食,不过如果食得唔舒服都系唔会再去,又唔系得你整得好食,一次就够,真心唔推荐