2021-12-04 151 浏览
一向都钟意食串烧嘅我,听朋友讲有间串烧小店几正,一于去试下去。我同best friend两个女仔叫左超多野食。 首先梗系唔少得叫串烧啦,因为我同佢都唔系好食得太辣,所以叫晒bb辣,出到黎果然啱啱好,有少少辣嘅香气。串烧叫左有牛舌,鸡肾,鸡软骨,安格斯牛肋,芝心丸仲有最最重要嘅甜心蕃薯。牛舌厚切够淋,鸡肾鸡软骨食落脆卜卜,香口。安格斯牛肋好多惊喜,牛味极重又好香油香,甜心蕃薯更加唔使讲,my all-time favorite。 除左一串串,我地甘大食仲叫左个泰式豚肉,汁烧鱿鱼筒,仲有烧茄子,同埋我见到相想食嘅烧蛏子。泰式豚肉个医好正,超有泰式风味,鱿鱼筒烧得好,唔干,茄子大大条,真系落左好多蒜蓉,拉住丝得食好惹味。难得嘅系,无谂到佢嘅蛏子食得出新鲜,无落到好多调味但都好够味,仲切好俾我地夹,唔使成条黎食甘鸡手鸭脚。 去到最后就饱嘅时候,我见到个芝士鸡肉墨西哥薄饼,决定要叫埋,入面好多芝士,真系好墨西哥风味,不过对我同朋友黎讲就有啲辣,推荐芝士同辣爱好者试下。

• 蒜蓉烧茄子
  • 炭烧牛舌串