2024-07-22 211 浏览
今日同屋企人去大角咀食晚餐 去咗呢间有镬气食酸菜鱼 估唔到佢其他小菜同样美味 难怪虽然佢喺呢个唔起眼嘅位置 但当日平日晚上依然全场爆满老坛酸菜鱼鲈鱼 我哋只系叫咗例牌 但系已经好大份 佢有鲈鱼同桂花鱼选择 我哋拣咗平啲嘅鲈鱼 但肉质同样嫩滑 而且已经起晒骨啖啖肉 菠萝咕噜肉 咕噜肉外皮薄又脆 肉质爽弹 个汁酸甜度亦啱啱好 侧边仲配咗一嚿烧过嘅新鲜菠萝 非常香甜Juicy 呢度另外有个招牌系冰镇咕噜骨 我相信会同呢个咕噜肉一样同样美味 但𠮶个卖相更有睇头 因为会有干冰座底干隆盐水鹅皇 估唔到我哋叫例牌但系都会跟埋鹅嘅内脏例如鹅肠鹅肝等等 盐水鹅肉咸味味道啱啱好 而且依然保留到肉汁 仲配埋醋同沙姜酱畀你点嚟食镬气小炒王 有好多料 虾干/炸银鱼仔/菜莆/红椒/鱿鱼/腰果/韭菜花 炸银鱼仔同腰果都仲系香脆 虾干又有咸香味 鱿鱼又爽脆 韭菜花就有蔬果嘅爽甜 几种唔同嘅口感加埋一齐 珍宝柠檬茶 超级巨型Size 几个人一齐share都可以 里面我谂都切咗足足一只柠檬