位于铜锣湾嘅「本延锅物」,主打一人一锅和牛关东风Shabu Shabu同Sukiyaki☺️价钱由$328起😉同朋友拣咗两款牛,分别系本延特选黑毛和牛同黑毛和牛肉眼A5🥩A5黑毛和牛口感软绵绵,味道温和,和牛油花分布十分均匀,好似大理石咁靓嘅油花分布,完美霜降,肉质鲜嫩🥰饱满多汁,入口即融,超高品质☺️☺️特选黑毛和牛油脂比A5少,但同样呈现霜降状态,肉味非常浓郁,肉质鲜嫩富有弹性,好juicy☺️非常有质素!两款和牛各有特色,后者肉浓肉香取胜,前者油香取胜!两款我都万分喜爱🥰加上寿喜烧汁,呢到嘅寿喜烧无市面咁甜,咸甜夹杂一啲都唔怕腻!而且餐厅系加汤而唔系加水,唔怕汤头变淡~🥹套餐仲包麻酱沙律🥗杂菜🥬葱段、豆腐、冬菇🍄金菇、芋丝、蟹柳🦀日本生鸡蛋等等🥚同一碗日本饭,仲可以升级转稻庭乌冬~!😍十分丰富,配菜都十分新鲜清爽,可以中和和牛嘅油腻感☺️乌冬烟烟韧韧,好挂汤,吸收晒寿喜烧汤底嘅精华🤤食完主菜餐厅仲会提供抹茶蕨饼,甘中带涩嘅抹茶粉配上爽甜弹牙嘅蕨饼,100分💯我地仲加咗$28转配一份菠萝雪芭,清清味蕾解腻,清新甘甜,真系完美ending🥰