2024-03-07
仙后在湾仔开业咁耐,上星期终于有机会去试。今次同朋友到呢间餐厅食咗个set lunch,4-course 加杯啡茶, 价钱$298,CP 值超高。头盆要了一个虾,配嘅汁清新开胃,摆盆讲究,冇谂过$298嘅餐都有呢个质素,赞!接住就有是日餐汤,南瓜汤,正常发挥,特别之处系食到佢放咗一两粒估计系山椒嘅食材落去。到主菜时,我加咗钱要一件牛扒,不过牛扒嘅发挥就好一般喇,可能件扒本身嘅质素普通,牛味一般。最后,到甜品,叫了一个民lemon cake 嘅甜品,再一次超出我嘅预期,精致,好食,甜品由多种不同嘅食材组成,十分欣赏。最后,讲吓个环境,当日餐厅唔系好繁忙,只有几枱客,环境宁静,高雅,十分适合朋友聚会倾偈。总括而言,以呢个价钱,头盘同甜品都令人十分惊喜及满意,除了主菜有改善嘅空间外,十分推荐呢到食lunch 同倾偈。