2021-10-16
📍十二锅 (佐敦)佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场地下4&5号舖相信系疫情期间大家都少左打边炉😂因为惊同人地share一个锅唔系几好🤔今次好开心可以黎试食🙆🏻♀️ 佢地主打台式一人火锅 有12款特色汤底 每个锅都有多款配料 非常吸引💕台式麻辣锅 $115(配料:牛肉、麻辣鸭血、爆汁牛丸、蟹籽丸、娃娃菜、炸枝竹、鸣门卷、冬菇、金针、墨饺、芝士鱼豆腐、蜂巢豆腐)呢款系佢地最热门选择之一 花椒味够香 非常香口惹味 美肌锅(牛乳) $115(配料:鸡肉片、花胶、虫草花、鲜淮山、芝士竹轮、特级花枝丸、娃娃菜、炸枝竹、鸣门卷、冬菇、金菇、蛋饺、芝士鱼豆腐、蜂巢豆腐)系另一款好受女仔欢迎嘅选择 汤底清甜🙆🏻♀️牛乳味重d会更正🤔配料方面 芝士竹轮同虫草花都几正🤤包馅芋泥贡丸 $42/6粒作为芋泥控嘅笑唔停就梗系要试下 原本惊芋泥同贡丸会唔夹 但出到黎又几好食🥰 芋泥味够香 值得一试🙋🏻♀️卤肉饭 +$7意外地好食😋肥瘦比例啱啱好 味道几香👍🏻墨花臣双色肠 $42两只肠都好脆皮 觉得墨鱼肠好正😆四季春茶 +$7芋香奶绿 +$7整体而言 质素唔错 份量好大 性价比好高😚一人锅食得又方便又安心 好适合同朋
佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场地下4&5号舖
墨花臣双色肠 $42
两只肠都好脆皮 觉得墨鱼肠好正😆
四季春茶 +$7
芋香奶绿 +$7
整体而言 质素唔错 份量好大 性价比好高😚一人锅食得又方便又安心 好适合同朋友仔一齐黎食👭🏻
好味指数👅:8/10
性价比💸:9/10