味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2024-11-24 1202 浏览
气温急降又落毛毛雨,打边炉系最好选择,晚上去尖沙咀亚士厘道嘅味火锅,餐厅环境阔落,卡位、圆枱各占一半,特别在佢嘅四部曲。第一部:精选头盘有鸡煲、酸菜鱼、佛跳墙、焗波士顿龙虾、焗生蚝5选1。我地拣咗龙虾同生蚝,即叫即焗上枱热辣辣,芝士香浓,生蚝同龙虾比想像中更新鲜,龙虾弹牙、生蚝饱满。第二部自选汤底,可选鸳鸯汤底,选了猪骨汤同牛肝菌汤锅,有好多猪骨同茶树菇,汤底浓郁又唔会咸。第三部皇牌火锅拼盘:今日时令海鲜有大虾、蛏子、鲍鱼、生蚝、龙趸斑块同手打丸,另一盘牛肉拼盘有安格斯牛小排、牛肩胛同牛板腱,非常丰富,海鲜都好新鲜,牛肉质素系偏高。觉得唔够喉可以进入第四部曲:有廿款以上食材任叫任食,首推紫菜向铃卷,过一过锅吸汤非常好食,自家水饺都系好味之选。❗❗限时:系无限时呀!😆,三百几蚊无限任饮任食到零晨一点,材料非常新鲜,坐得舒服,一班朋友倾谈聚餐最好不过,仲有每位赠送Mövenpick 高级雪糕一杯,性价比一流。😆
觉得唔够喉可以进入第四部曲:

• 芝士焗龙虾