2023-02-01
见到有间新开酸菜鱼店,一于入去试下先。新开张,地方简洁明亮,醒目的黄色招牌够Sharp 。堂食位置比较少,所以见啲街坊外卖多。 呢度除咗酸菜配鱼仲可以配其他嘅食材㖞, 竟然有酸菜牛肚、 豚肉、 肥牛、牛肉、牛展。 仲可以拣金汤、浓汤同埋水煮呢几个口味。实在太好啦!啱晒我呢啲想试多几个口味嘅人。我同朋友嗌左三个唔同嘅食材比较下:浓汤酸菜鱼$68(细)$128(大)系浓浓的鱼汤好鲜味,真材实料👍鱼片肉质鲜嫩,无骨,啖啖肉,而且份量仲好多。配菜有豆芽,豆卜,酸菜、薯粉,一个女仔食个细嘅都好够饱🥰浓汤酸菜牛肉$58(细)$108(大)牛肉系食得出新鲜牛肉,鲜牛肉质弹牙有牛味,配上鲜鱼汤,鲜味满分!碗内有超多份量嘅配菜,性价比超高。😋😋😋😋金汤酸菜金钱肚$58(细)$108(大)金汤酸菜就系酸辣口味配搭卤水金钱肚,令到酸辣嘅层次变得丰富惹味。金钱肚有咬口但唔会好韧,会令人吃个不停。😍😍😍😍🌟🌟🌟新张志庆,买满$100可享九折🌟🌟🌟🎈酸菜碰上鱼地址: 九龙红磡明安街3号地下
浓汤酸菜鱼$68(细)$128(大)
浓汤酸菜牛肉$58(细)$108(大)
金汤酸菜金钱肚$58(细)$108(大)
🌟🌟🌟新张志庆,买满$100可享九折🌟🌟🌟
🎈酸菜碰上鱼