2021-10-17
Pancake House HoiHoi来自日本名古屋,系日本大有名气,相传要等一个钟先食到。今次已经系我第二次系香港食Pancake House HoiHoi,一来价钱实惠味道真系唔错,二来餐厅系新推出左一款Oreo班戟,同正朋友正是Oreo爱好者🤤身为Pancake忠实粉丝嘅我一定要去试下。。。🔘熔岩Oreo疏乎厘班戟(2件) | $128评分: 🌕🌕🌕🌕🌗评语: 今日嘅主角,专程拜访都系为左佢🤤卖相几特别,Pancake摆设成一个盆栽嘅外貌,面头系Oreo,覆盖住一层厚厚嘅日本忌廉,而最底层就系两块份量十足嘅疏乎厘pancake。日本忌廉幼滑十足,淡淡嘅奶香加埋浓味嘅Oreo真系好好食。而疏乎厘班戟亦都软绵绵够晒松软,好好食👍🏼👍🏼。。🔘夏威夷班戟汉堡配生油果、虾、蜜糖芥茉酱 | $118评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 用薄身Pancake代替面包制作而成嘅班戟汉堡,比起传统嘅面包多左一份满满嘅口感同蛋香。将牛油果加入蜜糖芥茉酱搅拌,然后淋落虾肉上面作调味,味道够晒清新特别。再加上蕃茄生菜呢d传统配料,口感一层一层咁。。。🔘草莓沙冰 | $48评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 草莓牛奶加入冰
🔘熔岩Oreo疏乎厘班戟(2件) | $128
评分: 🌕🌕🌕🌕🌗
🔘夏威夷班戟汉堡配生油果、虾、蜜糖芥茉酱 | $118
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔘草莓沙冰 | $48
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
评语: 草莓牛奶加入冰块搅拌,沙冰被打至微粒咁,口感细滑,感觉竟然有啲似饮紧Milkshake咁😳士多啤梨味唔会好重好甜,少咗一份罪恶感🤭
🔘Hojicha Latte | $39
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
评语: 焙茶味十分香浓,一入口已经充斥住焙茶味。用上日本牛奶调制而成嘅Latte口感细滑。
🔻日本名古屋过江龙
🔻食物饮品都好细致,影相一流
🔻荃湾同九龙湾两间分店
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐️